<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=267448967019753&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogi

Yhdessä lastensairauksia voittamassa

22.11.2017 15:24 / by Petteri Karsisto posted in Ennakoiva analytiikka, Analytiikka, tutkijat, tutkimusdata, sairaudet

0 Kommenttia

Halusimme Visman Business Intelligence -tiimissä laittaa omaa aikaamme projektiin, jolla olisi vaikuttavuutta ihmisten ja erityisesti lasten hyvinvointiin. Välillä nimittäin perinteisten myyntianalyysien ja talousraporttien tekeminen saattaa puuduttaa innostuneimpiakin tekijöitämme ;) Lähdimme keskustelemaan asiasta HUS:n Pediatric Research Centerin kanssa ja heidän arkisista haasteistaan tiedon hallinnan alueella. Hyvin nopeasti nousi esille tutkijoiden tarve saada datan käsittelystä entistä näppärämpää ja nopeampaa. Alkukahvien jälkeen käärimme pian hihat ja lähdimme pyörittelemään dataa parin tutkijan kanssa. Käytännössä tutkijoiden aineistot koostuvat lukuisista taulukoista, joita pitäisi saada yhdistettyä helposti, putsattua selvästi virheellinen data pois sekä tehtyä erilaista laskentaa aineistosta.

Lue lisää ›

Hyödynnätkö sinä avointa dataa liiketoimintasi analysoinnissa?

17.11.2017 16:25 / by Antti Pietilä, DI posted in Analytiikka, liiketoiminta-analytiikka, avoin data

0 Kommenttia

Avoin data liiketoiminnassa – uhka vai mahdollisuus?

Lue lisää ›

Ennakoivan analytiikan kuuma syksy: Python ja R Qlikissä ja Alteryxissa

29.6.2017 9:47 / by Petteri Karsisto posted in Ennakoiva analytiikka, Analytiikka

0 Kommenttia

Näin syksyn kynnyksellä business intelligence -maailmassa eletään jännittäviä aikoja. Qlik Senseen on tulossa vihdoinkin jo pitkään uumoillut R- ja Python-toiminnallisuudet, ja Alteryx on myös saamassa oman Python-työkalunsa. Molemmat firmat tähtäävät kesäkuun julkaisuun, eli näiden tulisi olla jokaisen käytettävissä piakkoin. Näin Python-miehenä tämä lämmittää mieltäni ja sieluani. Tässä blogissa kerron vähän omista ennakkofiiliksistäni R- ja Python-laajennuksista.

Lue lisää ›

Quo Vadis Qlik?

26.5.2017 11:13 / by Harri Vesterinen, KTM posted in Liiketoimintatiedon hallinta, Analytiikka

0 Kommenttia

Infrastone oli perinteisesti suurella delegaatiolla vahvasti mukana jo 12. kerran analytiikkaohjelmistoja valmistavan Qlikin päätapahtumassa Qlik Qonnectionsissa. Edellisen vuoden tapaan tapahtuma järjestettiin Floridan osavaltiossa Orlandossa 15-18.5.2017 Gaylord Palms hotelli- ja konferenssikeskuksessa. Tänä vuonna osallistujia oli paikalle saapunut ennätysmäärä, yhteensä 3000 henkilöä kumppaneilta ja asiakkailta maailmanlaajuisesti. Koko tapahtuma rakentui kolmeen pääteemaan, jotka Qlik on tuomassa asiakkailleen lähitulevaisuudessa.

Lue lisää ›

Liiketoiminnan budjetointi ja suunnittelu Qlik ympäristöissä

3.4.2017 14:42 / by Harri Vesterinen, KTM posted in Talouden budjetointi ja suunnittelu

0 Kommenttia

QlikView ja Qlik Sense ovat oivallisia välineitä liiketoiminnan analysointiin, mutta varsinaista liiketoiminnan budjetointijärjestelmää tai suunnitteluvälinettä ei Qliktechillä ainakaan toistaiseksi ole. Asiakkaillamme on kuitenkin tarve budjetoida, suunnitella ja ennustaa liiketoimintaa, joten toistuvasti meiltäkin kysytään miten asia on tarkoituksenmukaisinta järjestää hyödyntäen samalla aikaisemmin tehtyjä investointeja Qlik ratkaisuihin.

Lue lisää ›

Dataa visualisoimalla paikkatietoanalytiikkaa liikenneonnettomuuksista

15.3.2017 20:59 / by Antti Pietilä, DI posted in Liiketoimintatiedon hallinta, Analytiikka, Paikkatieto

0 Kommenttia

Kaikki meistä liikkuu lähes päivittäin paikasta A paikkaan B. Liikkuaksemme haluttuun määränpäähän kuljemme joko jalan, pyörällä, autolla, julkisella liikenteellä tai edellisten yhdistelmillä. Viime vuosina lehtien palstat ovat kuitenkin täyttyneet ikävistä uutisista liikenteessä sattuneista onnettomuuksista ja kuolonkolareista.

Liikennemäärät ovat Suomessa kasvaneet viimeisten vuosikymmenten aikana, mutta sattuuko onnettomuuksia enemmän kuin ennen? Entä missä onnettomuuksia tapahtuu?

Minkälaisissa olosuhteissa onnettomuuksia tapahtuu? Korreloiko onnettomuustyypit maantieteellisen sijainnin, vuorokaudenajan, vuodenajan tai liikennemäärien perusteella?

Lue lisää ›

Qlik Sense ja mysteeriset “mashupit”

15.3.2017 17:07 / by Petteri Karsisto posted in Liiketoimintatiedon hallinta, Datan visualisointi

0 Kommenttia

Myyntimiesten suusta kuulee kovasti siitä, kuinka Qlik Sense mahdollistaa bisnes-analytiikan tekemisen kaikille siitä kiinnostuneille. Mutta Qlik Sense on paljon muutakin, nimittäin sitä voi käyttää muun muassa myös muiden ohjelmistoratkaisuiden moottorina. Tällöin siitä käytetään nimeä Qlik Analytics Platform (QAP), vaikka käytännössä kyseessä on yksi ja sama ohjelmisto.

Lue lisää ›

Missä paikoissa kouvolalainen voisi hyvin mielin dallailla Helsingissä?

15.3.2017 16:04 / by Mika Rissanen, KTM, eMBA posted in Datan visualisointi, Analytiikka, Paikkatieto, visualisointi

0 Kommenttia

Kun ensin selvitin mitä dallailla oikein tarkoittikaan, niin Kouvolasta voi hyvinkin päätyä tutustumaan kivoihin paikkoihin Helsinkiin. Kyllä, olen siis Kouvolasta enkä edes kiellä sitä. Mutta mistä saisin asiantuntevaa vinkkiä mihin kannattaisi mennä Helsingissä? Helsingin kaupunkisuunnittelun teettämän Kiva keskusta kävelijöille-tutkimuksen tulokset voivat tuoda lisäarvoa Helsingin tutkimiseen ja paikkojen kiertämiseen vaikkapa kävellen. Tutkimuksen raakadata on saatavilla Excel-muodossa www.avoindata.fi -palvelusta, mutta näin kouvolalaiselle voi olla tekemätön paikka hahmottaa raakadatan vastauksista esimerkiksi paikka ”Keskustan tinkimättömälle helmelle, jossa on mainio paikka piknikille” pituusasteessa 25497040,999958500 ja leveysasteessa 6672747,000000000, johon luonnollisesti on käytetty aineiston koordinaatistona ETRS-GK25. Hmmm ja öh...

Lue lisää ›