<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=267448967019753&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kiilto Family Oy

Qlik liimaa Kiillon tietovirrat yhteen

Taustaa

Kiilto on vuonna 1919 perustettu kemianteollisuuden tuotteita valmistava suomalainen perheyritys. Se kehittää, valmistaa ja markkinoi liimoja ja niihin läheisesti liittyviä tuotteita. Kansainvälisesti toimivan Kiilto Family -konsernin eri toimipisteissä käytettiin useita eri toiminnanohjaus- ja tietokantaratkaisuja ja jo pelkästään Suomessa oli neljä eri ERP-ratkaisua. Tämän hajanaisuuden takia kattavien konsernitason raporttien koostaminen oli erittäin haastavaa. 

 

analytiikka-johto.jpg

Tarve

 Päivittäiseen johtamiseen tarvittiin  ajantasainen ja yhtenäinen näkymä kaikkien konsernin yhtiöiden tietoon. Ratkaisun piti pystyä hakemaan ja yhdistämään eri lähteistä tulevan tiedon samaan näkymään.

Ratkaisu

Ensimmäisenä Qlikillä laajennettiin myynnin seurannan ominaisuuksia. Hyväksi havaittu ohjelma otettiin tämän jälkeen käyttöön myös varastonhallinnassa, tuotannossa, talouden ja ostojen seurannassa sekä tuotekehityksessä. Nyt QlikView on jo käytössä kaikissa konsernin yhtiöissä (Kiilto, KiiltoClean, KiiltoPlast, Metalpak, Ramport ja Intermedius), kaikissa maissa.

Kun oikea tieto on heti käytettävissä, johto saa aivan uutta tukea työhönsä. Esimerkiksi myynnin johtohenkilöt voivat saada heti työpäivän aluksi kännykkäänsä näkymän siitä, mitä tuotteita, millä katteella ja millaisille asiakkaille on edellisenä päivänä myyty.

Kun Qlikin edut huomattiin, käyttäjäkunta alkoi pian laajeta johtoryhmän ulkopuolelle. Myös uusien moduulien käyttöönotto toi lisää työntekijöitä Qlikin pariin ja täten saamaan työhönsä uusia oivalluksia.
Tärkeä tekijä Qlikin käytön laajenemisessa oli sen helppokäyttöisyys. Kun tietoa pääsee tarkastelemaan vapaasti eri kulmista, on myös helppo löytää uusia tarpeita ja käyttökohteita.

QlikView’ssa on tarpeeksi vääntöä hakemaan ja käsittelemään dataa nopeasti satojen gigatavujen tietomassoista ilman tietovarastoa.

  • Tuomas Vepsäläinen, CIO

Saavutetut hyödyt tiivistettynä

  • QlikView’n myötä Kiillolle tuli ensimmäistä kertaa
    mahdollisuus aitoon konserniraportointiin
  • Yksi näkymä kaikkeen tietoon
  • Uusien raporttien kehittäminen on nopeaa
  • Tieto haetaan suoran tietokannoista, eikä väliin tarvita erillistä tietovarastoratkaisua
  • Jo yhdessä päivässä voidaan saada uusi sovellus tuotantoon asti

Haluatko tietää lisää?


Ota yhteyttä